F3C FAI

REGLEMENT FAI INTER

download hier het reglement FAI inter met figuren

  

Voor de klasse FAI/CIAM F3C wedstrijd piloten moet de deelnemers complexe hovering en acrobatische figuren vliegen met een radiobestuurde helikopter. Elke figuur moet uitgevoerd worden met een hoge precisie en vaardigheid in elke houding en in alle weersomstandigheden. Een F3C modelhelikopter heeft een maximum gewicht van 6,5kg en een maximum rotor oppervlakte van 250dm² en zijn aangedreven met motoren van max 15cc of elektrisch met een max batterijspanning van 51V. De motoren moeten voldoende gedempt zijn tot een acceptabel niveau dat voldoet aan de specifieke eisen.

De figuren van het P programma worden gebruikt in de voorrondes en een moeilijker F programma voor de fly-off. Ieder programma bevat drie hovering figuren die uitgevoerd moeten worden vóór de jury boven een en op de grond getekend helipad. De acrobatische figuren worden uitgevoerd binnen een kader van 60° links en rechts van de middenlijn, en in de hoogte niet boven 60°. De acrobatische figuren bevatten loopings, rolls, pirouettes, flips and tail turns. De hovering figuren worden gevlogen op een afstand van 15m van de jury's. De acrobatische figuren worden typisch gevlogen op 100m vóór en parallel met de jurylijn.

Iedere uitvoering/vlucht van de deelnemer wordt beoordeeld door een rij van jury's die punten toekennen tussen nul en tien (0,5 verdeling) voor iedere figuur. De jurering is gebaseerd op vier basis criteria: precisie, vlotheid/elegantie, positionering en uitvoering van de figuren. Punten worden afgetrokken voor elke vorm van fouten, de grootte en aantal fouten, geobserveerd door de jury.

Succes!!

P-programma

 

 

 

 

 

F-Programma

 

 

F3C COORDINATOR

Guy Vanderschelden                               TEL: 053 67 07 26
St Gabrielstraat 61                              GSM: 0473 56 90 77
1770 Liedekerke                            guy.vds@f3c-belgium.be